PIVO IN TRENING

Pivo vsebuje ogljikove hidrate, elektrolite in druga hranila. Ali to pomeni, da pivo lahko uporabimo kot regeneracijo po treningu? Tako vrhunski športniki kot rekreativci iščejo in jemljejo hrano, pijačo ali prehranske dodatke, ki pripomorejo k hitrejše regeneraciji po telesnem naporu. Pivo vsebuje nekatere dobre stvari, saj vsebuje ogljikove hidrate, elektrolite in hranila na rastlinski osnovi, ki izhajajo iz hmelja, kvasa in ječmena. Vseeno pa iz vidika športa in zdravega načina življenja vsebuje eno zelo negativno stvar – alkohol.

prenos (1)

Splošno znano je, da alkohol povzroča dehidracijo. Vseeno pa so nekatere raziskave pokazale, da eno pivo še ne povzroča dehidracije in ima približno enak učinek kot voda. Vseeno se moramo zavedati, da pločevinka piva vsebuje več kot 100 kalorij, kar je podobno kot ena čokolada. Če je naš cilj izgubljanje telesne teže, se bomo morali pivu, ne samo po vadbi, odreči.

Praktično vse raziskave pa dokazujejo, da pivo upočasni regeneracijo po treningu. To v praksi pomeni, da boste pri naslednjem treningu bolj utrujeni, kot bi bili brez popitega piva. Seveda to velja, če si vaši treningi sledijo v gostem ritmu. Če ste zgolj rekreativni športnik, ki trenira nekajkrat tedensko, vam eno pivo po enem izmed treningov v tednu ne bo prav nič škodilo.

Pivo po treningu – JA, dokler ostane le pri enem in ta obred ne postane stalnica po vsaki vadbeni enoti.

prenos

 

Walkievicz, S. The final word of drinking beer after workout. Pridobljeno iz: http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-drink/final-word-drinking-beer-after-hard-workout

 

Leave a comment